Just nu genomför Storbyggen en hyresgästanpassning på uppdrag av ett globalt och forskningsdrivet bioläkemedelsföretag. Vi på BT El ansvarar för elinstallationen som inkluderar allt från kraft till lågspänning. Storbyggen är specialister på renrum och vår erfarenhet från ombyggnationer på sjukhus kommer väl till pass i projektet. I den här artikeln berättar vår arbetsledare Tim mer om de olika installationerna som påbörjades under 2023 – bland annat en ombyggnation i flera etapper för nya diskmaskiner samt ett projekt i ett renrum.

BT-El-Storbyggen-elinstallationer-renrum

Vad är ett renrum?

Renrum innebär att luften håller en bestämd renhetsgrad och det ställer höga krav på oss som leverantör vad gäller hygien och genomförande. Vårt arbete inkluderar allt från kraft till lågspänning och det kräver största noggrannhet då det inte får komma in bakterier eller damm under processen. Därav byter våra montörer om flera gånger och projektet är omgivet av speciella väggar som skyddar rummen. Kontinuerlig handtvätt, hårnät och särskilda kläder är en del av rutinen som säkerställer att luftens renhet bibehålls. I detta projekt har vi installerat kraft och styr till nya slussar och frysar.

Elinstallationer i projektet

Det är som redan nämnt ett projekt med många varierande elinstallationer, allt från brandlarm till byte av lastbrytare i ställverket. Utöver det har vi byggt ett nytt diskrum där vi gjort en totalrenovering med nya uttag, belysning och kraft till diskmaskinerna.

Säkerhet och arbetsmiljö

Utöver renlighet är säkerhet en stor del av rutinen. Våra montörer Burcin och Jimmy berättar om hur det går till rent praktiskt.

– Innan vi åker in på området får man blåsa, och vi har gått igenom både bakgrundskontroller och kissprov innan. Säkerheten är noggrann överlag med tydliga processer och dokumentation. Det är väldigt bra och vi lär oss mycket genom det!

Vidare berättar de om kulturen och arbetsmiljön på projektet.

– Det är rolig stämning här med en härlig kultur. Alla är välkomnande och hälsar glatt. Vi trivs bra där ute!

Linje

Relaterade nyheter

Norr-Enby-BT-El-Bernt-Eklund
Nyheter
7 juni, 2024

Norr Enby: En ny era för Bernt Eklund

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-certifierad_anlaggarfirma_brandlarm-1
Nyheter
28 maj, 2024

BT El är en certifierad anläggarfirma inom brandlarm

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...