Tobias Åkerman stod i valet och kvalet när det kom till att välja riktning på karriären. De två vitt skilda vägarna elektriker och kock stod i centrum när han slutligen bestämde sig för att satsa på elbranschen. Efter sin tid som lärling på BT El stod det klart att han hade valt rätt – och karriärvalet har känts lika självklart sedan dess! 

BT-El-tobias-akerman-webben-NY-hemsida

Tidigt intresse för branschen

Med en elektriker som pappa kan det kännas naturligt att gå i sin fars fotspår. Och så blev det för Tobias. Närheten till yrket sedan tidig ålder har bidragit till att han alltid har varit intresserad av branschen.

– När jag började på BT El kändes det både nervöst och utmanande, men bara på ett positivt sätt. Efter studenten hade jag arbetat inom olika branscher och här var det första gången som jag kände att jag hittade rätt. Under min tid som lärling fastnade jag verkligen för elektrikeryrket och det gjorde valet av fortsatt karriär väldigt enkelt!, inleder Tobias. 

Omfattande projekt 

Tobias blev en del av företaget i april 2016 och tätt efter det råkade han ut för en olycka. Vad som skulle kunna ses som ett bakslag skapade istället än mer motivation och vilja att ta sig tillbaka till arbetet igen. Sedan start har han visat på stort engagemang och varit en del av flera omfattande projekt – senast på Danderyds sjukhus. 

– Under våren 2021 arbetade vi med en totalrenovering av Danderyds sjukhus där en vårdavdelning utvidgades från sex till åtta tillgängliga patientrum. Min del i det hela var framför allt att säkerhetsanpassa belysningen på den nya avdelningen och se till att allt fungerade utan problem, berättar Tobias. 

Variation och stark sammanhållning 

Vidare beskriver Tobias att det han uppskattar mest i sin roll är att ingen dag är den andra lik. Han tilltalas av variationen där han gör allt från att gräva i marken till att slutföra elinstallationer i nya lägenheter. Det resulterar i lärorika dagar och ständig utveckling. 

– Jag lär mig någonting nytt varje dag och tycker att det roligaste är att få lära från många olika personer. Alla här har någon typ av spetskompetens att dela med sig av. Det är en tillgång att få möjlighet att arbeta med så pass meriterade kollegor. Dessutom värdesätter jag tiden vi får tillsammans utanför jobbet, vi har en stark sammanhållning som även är fördelaktig när vi paras ihop till nya projekt. Jag trivs jättebra på BT El!, avslutar Tobias.

Linje

Relaterade nyheter

Norr-Enby-BT-El-Bernt-Eklund
Nyheter
7 juni, 2024

Norr Enby: En ny era för Bernt Eklund

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-certifierad_anlaggarfirma_brandlarm-1
Nyheter
28 maj, 2024

BT El är en certifierad anläggarfirma inom brandlarm

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...