När Hugo Elmblad gick ut nionde klass föll valet kring gymnasieinriktning på elprogrammet. Med en pappa som snickare och en bror som betongarbetare kändes valet med ett praktiskt yrke som en naturlig väg att gå. Nu har han varit anställd på BT El i två år – en resa som förlängdes efter en väl genomförd praktik.

BT-El-Hugo-Elmblad

Gymnasieval blev fast anställning 

Hugo genomförde sin elektrikerutbildning på Torekällgymnasiet i Södertälje, där två år spenderades med praktik och verklighetsförankrat arbete på BT El. Direkt efter studenten 2018 fick han fortsätta arbetet på samma företag – då som anställd montör. 

– Från första början har jag känt att BT El är ett företag som bryr sig. Det har varit samma känsla ända från praktikperioden till att jag blev anställd. Det är verkligen inte svårt att bli en del av den starka gemenskapen då vi hittar på mycket med firman utanför jobbet. Vi är som ett gött kompisgäng!, berättar Hugo.  

Projekt med varierande behov 

Sedan Hugo inledde sin anställning har han hunnit vara involverad i ett flertal olika projekt. Under hösten deltog han i arbetet vid Nya Karolinska, där de genomförde renovering av två hela avdelningar på sjukhuset. Där innefattade uppgifterna framför allt att dra kabelkanaler till uttag och sammanställa “vardagsel”. Arbetet som montör fortsätter att variera och har för Hugo inneburit allt från enklare installationer till mer omfattande och detaljerade projekt.

– Ett av de senaste projekten jag har arbetat med är Hudkliniken på Östermalm. Det var ett extra roligt projekt. Vi fick i uppgift att installera central, ström och belysning i en lokal som bara bestod av betongväggar när vi kom dit. Mot slutet av projektet blev arbetet mer detaljerat och då fick vi utrymme för att justera “finliret”. Det var extra roligt!, fortsätter Hugo. 

Samarbete som gör skillnad

Gemenskapen inom BT El är stark, men möten med nya kollegor från andra yrkesgrupper tycks också driva, inspirera och utveckla.

– Just nu jobbar jag med röntgenavdelningen på SÖS där vi samarbetar med andra yrkesgrupper, som bland annat lägger golv och målar. Vårt uppdrag här är att installera ny belysning, dra nya ledningar och följa upp och åtgärda eventuella problem efter brandlarmsbesiktningen. Det är kul när man får en inblick i vad andra yrkesgrupper gör och hur vi tillsammans kan bidra till ett gott resultat!, avslutar Hugo.

Linje

Relaterade nyheter

BT-El-Johan-Eklund_1-webben
Medarbetare
Nyheter
10 april, 2024

Möt Johan Eklund, vår specialist på säkerhet och brandlarm!

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-brandlarmstekniker-lediga-jobb-2
Medarbetare
Nyheter
3 april, 2024

Vi söker brandlarmstekniker!

helena
Vi söker en erfaren och engagerad brandlarmstekniker som vill vara en del av vårt team och bidra till...