Rein Rauden har arbetat som ledande montör på BT El sedan 1995 och belyser den starka gemenskapen som en bidragande faktor till att han stannat inom företaget. En kultur som bygger på tillit, meningsfulla utbyten av styrkor och ett ständigt lärande av varandra. Tilliten skapar frihet och stor variation, beskriver Rein.

BT-El-elfirma-elektriker_26-Rein-Rauden- NY WEBB

Ett varierande yrke 

Sedan Rein påbörjade sin karriär på BT El har han arbetat med och ansvarat för mycket varierande projekt – allt från byggen på sjukhus, till kontorslokaler och anstalter. Under våren har han även varit delaktig i det betydelsefulla arbetet med att bygga akutrum för patienter med covid-19. Variationen är något som han uppskattar, inte enbart i form av arbetsplatser utan också inom yrket i stort.

– Yrket som elektriker är omväxlande och hela tiden föränderligt. Problemlösning är det jag tycker är absolut roligast i arbetet som montör – att tänka innovativt och hitta nya lösningar på det som verkar svårt. Jag gillar att behöva tänka till, berättar Rein. 

webben-BT-El-elfirma-elektriker_21-Fabian-Lundh-Rein-Rauden-Nilas-Persson

Gemensamma mål och individuella styrkor  

BT El är ett företag som värderar tillit mellan alla medarbetare, vilket innebär att montörerna får stor frihet att styra sina egna projekt. Reins gedigna branscherfarenhet bidrar till att han ofta leder arbetet ute på plats – en roll och frihetskänsla som han trivs med.

– Projektledning på byggen kräver en god kontakt mellan samtliga yrkesgrupper på plats. På våra byggen pratar vi alltid ihop oss kring gemensamma mål att sträva efter och den kommunikationen medför att arbetet fungerar friktionsfritt, berättar Rein. 

Ett av de senaste projekten som Rein ansvarade för var ett arbete på Solna Business Park. Arbetet innefattade en yta på 5 000 kvm och ansvaret över 13 medarbetare i teamet. 

– Det var ett omfattande projekt som krävde avsevärd strukturering, styrning och förtroende för att alla tar sitt ansvar. På den här typen av byggen är det i synnerhet viktigt att vi ser till varandras styrkor och nyttjar dem på bästa sätt, fortsätter Rein. 

webben-BT-El-elfirma-elektriker_14-Rein-Rauden-Nilas-Persson-Johanna-Blom-Fabian-Lundh

Stark gemenskap 

Att kollegorna på BT El lär känna varandras styrkor på fältet skapar även en stark känsla av laganda och samhörighet när de faktiskt sammansluter på kontoret.  

– Våra frukostmöten där vi samlas och får tid till att umgås har verkligen blivit lyckade, det är ett uppskattat inslag som Johanna initierade. Sammanhållningen har alltid varit stark – men efter 25 år inom företaget kan jag ändå se att det bidrog till en positiv förändring. Det är kul att hänga med det här gänget!, avslutar Rein.

BT-El-elfirma-elektriker_7-Rein-Rauden-Nilas-Persson

Linje

Relaterade nyheter

Norr-Enby-BT-El-Bernt-Eklund
Nyheter
7 juni, 2024

Norr Enby: En ny era för Bernt Eklund

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-certifierad_anlaggarfirma_brandlarm-1
Nyheter
28 maj, 2024

BT El är en certifierad anläggarfirma inom brandlarm

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...