Efter sina närmare 30 år i elektrikerbranschen ser Dimitrios Siozos en stor utveckling genom automatiseringen i elinstallationer. Han beskriver att yrket är som roligast när han får lära sig något nytt – vilket han ständigt gör!

BTEL-WEBBEN-installation-Dimitrios-Siozos-1

Ett familjärt team av elektriker 

År 2015 kom Dimitrios till Sverige och året efter började han som elektriker hos oss på BT El. Han uttrycker att han trivs väldigt bra tack vare den härliga stämningen och sammanhållningen bland kollegorna. Teamet består av medarbetare som varit med sedan start och nytillskott – där alla är en del av ett familjärt team med fokus på teamwork. I uppdragen är kommunikation och öppen dialog otroligt viktigt, eftersom de arbetar i såväl arbetslag som enskilt på fältet.

– Vi skiftar arbetslag hela tiden och det tycker jag är både bra och roligt!, berättar Dimitrios.

BTEl-WEBBEN-installation-Dimitrios-Siozos-2

Elektrikerbranschens utveckling

Branschen har genomgått en transformation, främst gällande automatisering och digitalisering. Arbetssätten har utvecklats och gjort att elinstallationerna har blivit mer effektiva. Dimitrios har medverkat i flera av de långsiktiga projekten på bland annat Södersjukhuset, Nacka sjukhus och Danderyds sjukhus där BT Els uppgift är löpande elinstallationer och modernisering av vårdavdelningarna. 

– Det är väldigt spännande när vi får göra något nytt i våra uppdrag. Idag är det mer programmering och kopplingar. På Södersjukhuset har vi fått flytta en operationslampa och arbetat i fläktsystemet. Det är något annat än vi brukar göra och det är roligt, berättar Dimitrios. 

Linje

Relaterade nyheter

Norr-Enby-BT-El-Johanna-Rasmus-webben
Nyheter
19 september, 2022

Ett långsiktigt samarbete mellan BT El och Norr Enby Entreprenad

helena
Norr Enby är verksamma inom byggsektorn och har arbetat med många ombyggnationer av lokaler genom åren...
220223-BT-El-Dennis_webben
Medarbetare
Nyheter
5 juli, 2022

“Ett familjärt företag – där alla känner alla”

helena
Året efter Dennis Jensen gått ut gymnasiet fann han sin väg in på BT El – nu har det gått 12 år sedan...