Han inledde sin karriär med att bygga ihop skrivare och datorer. Ett arbete som relativt fort resulterade i ett starkt intresse kring att kunna förstå hur el egentligen fungerar. Sedan sju år tillbaka är Kristoffer Hellbom anställd som montör och installatör på BT El – i en roll där han dagligen arbetar med diverse elinstallationer. 

BT-El-Kristoffer-Hellbom-elektriker-elfirma-montor- nywebb

Från skrivare till elinstallationer  

Efter att ha monterat skrivare och datorer i två år bestämde sig Kristoffer för att byta riktning på karriären. Han ville lära sig mer om el, dess funktion och hur allting hänger ihop på insidan. I samband med det började han studera på Lernia komvux och inledde sin resa mot att bli elektriker. 

– När jag efter två år var färdigutbildad hamnade jag på BT El genom kontakter. Något jag är väldigt glad över då jag har trivts här sedan dag ett. Nu har jag arbetat här i sju år och tycker fortfarande att det är lika spännande att utvecklas inom branschen, inleder Kristoffer. 

Varierande projekt 

Det första eljobbet som Kristoffer deltog i var “Stora blå” i Solna. Projektet pågick i fem månader och under tiden blev han introducerad till hantverket i stort samt dess praktiska moment. Sedan dess har han arbetat med ett flertal projekt i olika skalor och omfattning. Ett av de längst pågående projekten han har varit delaktig i utfördes på Nya Karolinska, där BT El arbetade i omkring fem år med patientsignal och brandlarm. 

– Under mina år på företaget har jag hunnit utföra de flesta typerna av elinstallationer. Allt från att dra datakablar till kontorsplatser, arbeta med patientsignal och brandlarm till att lära mig mer om starkström, matningar och uttag. Nu under våren har jag även arbetat på ett villajobb tillsammans med Fabian och Charles, det var helt nytt för mig och resulterade i att jag fick utvecklas på den fronten. Projektet krävde dessutom mer ansvarstagande. Det var lärorikt, roligt och givande att få den chansen – att sättas i lite nya vatten!, berättar Kristoffer. 

God gemenskap och trygghet 

För tillfället arbetar Kristoffer på Södersjukhuset där en röntgensal totalrenoveras. Han beskriver att samarbetet flyter på utan problem, både medarbetarna emellan och med övriga yrkesgrupper på plats. Något han tror beror på deras öppenhet och goda gemenskap.

– Det bästa med mitt jobb är utan tvekan kollegorna! Vi har en fantastiskt fin sammanhållning och har alltid riktigt roligt tillsammans, oavsett om det är på fältet eller utanför arbetstid. Vårt klimat bygger på öppna relationer och det spelar ingen roll om du är arbetsledare, medarbetare eller chef – det finns en trygghet som jag verkligen uppskattar. Utan kollegorna hade det bara varit ett vanligt jobb, avslutar Kristoffer. 

Linje

Relaterade nyheter

BT-El-Jimmy-elektriker-larling-webben
Medarbetare
Nyheter
26 december, 2023

Möt Jimmy, en av våra lärlingar

helena
Jimmy gjorde sin praktik hos oss på BT El under våren och sedan sommaren är han en av våra lärlingar!...
230224-BT-El-Charles-webben
Medarbetare
Nyheter
3 mars, 2023

Möt vår förstaårsmontör Charles!

helena
Charles, känd som Challe hos oss på BT El, blev nyligen förstaårsmontör och är i ständig utveckling. H...