Llyn Falk var redo att gå vidare i karriären efter ett antal år som förskolepedagog och utmanade sig själv att söka ett helt annat typ av arbete – som elektriker. Nu är hon lärling på BT El och ser fram emot ett framtida yrkesliv fullt av varierande arbetsuppgifter.

BT-El-Llyn-falk-elektriker-elfirma-nywebb

I mitten av augusti började Llyn som lärling på BT El – något hon hoppas är starten på en utvecklande karriär inom elektrikeryrket. Tidigare arbetade hon på förskola, men efter insikten om att hon ville arbeta mer fysiskt valde hon att gå en annan väg. 

– Jag tycker om att arbeta med kroppen och vet att jag är mer praktiskt lagd. Därför kändes elektrikeryrket som något för mig, berättar Llyn.

Intresset väcktes delvis av att hennes bror arbetar som elektriker. Efter uppmuntran från flera håll inom familjen började hon därför studera, och efter tre avklarade terminer är hon nu lärling. Trots att Llyn är väldigt nöjd med sitt yrkesval anser hon att det saknas tjejer i branschen – något hon hoppas kan ändras om fler tjejer får höra positiva historier från branschen. 

– Det är jätteroligt att vara här på BT El och jag har fått ett fint välkomnande! I dagsläget arbetar jag vid bussdepåer i Märsta och Åkersberga tillsammans med Ermir. Det är kul att få vara med och se hela utvecklingen!, avslutar Llyn. 

Linje

Relaterade nyheter

BT-El-Jimmy-elektriker-larling-webben
Medarbetare
Nyheter
26 december, 2023

Möt Jimmy, en av våra lärlingar

helena
Jimmy gjorde sin praktik hos oss på BT El under våren och sedan sommaren är han en av våra lärlingar!...
230224-BT-El-Charles-webben
Medarbetare
Nyheter
3 mars, 2023

Möt vår förstaårsmontör Charles!

helena
Charles, känd som Challe hos oss på BT El, blev nyligen förstaårsmontör och är i ständig utveckling. H...