Elektrikern Nilas Persson har testat ett par olika vägar i sin karriär och har nu landat som montör på BT El. Han har tidigare arbetat som event manager då han byggde montrar och anordnade event – och närheten till människor är något som de båda yrkesvalen har gemensamt. Nilas beskriver att han inte är elektriker för att befinna sig själv i en bil på servicejobb, utan uppskattar gemenskapen av att arbeta i team.

webben-BT-El-elfirma-elektriker_17-Rein-Rauden-Nilas-Persson

Från praktik till verklighet 

Nilas startade sin resa inom företaget som praktikant – och efter ett par månader avancerade han till fastanställd. Han arbetade till en början som lärling i ett år innan han tog steget vidare till förstaårsmontör och slutligen andraårsmontör. De senaste åtta månaderna har Nilas varit föräldraledig och i augusti välkomnade vi honom varmt tillbaka! 

– Jag känner mig nästan lite ny på jobbet igen efter de här åtta månaderna. Innan ledigheten arbetade jag till största del med brandlarm – inte så mycket med exempelvis kablar och lampor. Även om jag gillar det jag redan kan är det alltid givande att lära sig nytt!, berättar Nilas.

webben-BT-El-elfirma-elektriker_11-Nilas-Persson

Med gemenskapen som grund

Nilas beskriver gemenskapen på BT El som den största grunden för hans trivsel i arbetet. Flera av medarbetarna har arbetat inom företaget i många år, vilket han ser som ett gott tecken. 

– Jag uppskattar variationen och utbytet jag får av mina kollegor. Dels är det roligt att arbeta med Fabian som också är ny inom företaget då vi kan diskutera idéer på en jämn nivå, dels är det lärorikt att arbeta med Rein som har 25 års erfarenhet inom BT El. Samarbetet och sammanhållningen fungerar otroligt bra!, avslutar Nilas.

BT-El-elfirma-elektriker_-Fabian-Lundh-Rein-Rauden-Nilas-Persson

3 snabba med Nilas Persson 

  • Vad är det roligaste med arbetet som elektriker på BT El?

– Det absolut roligaste är att lösa problem och montera installationer som fungerar! 

  • Vad gör du helst på fritiden när du inte arbetar? 

– Jag är cykelintresserad och lägger mycket tid på det! Under min lite spretiga karriär har jag också arbetat som cykelmekaniker. 

  • Tror du att det blir fler karriärbyten i framtiden? 

– Det vet man aldrig, men nu ska jag vara elektriker ett tag!, skrattar Nilas. 

Linje

Relaterade nyheter

Norr-Enby-BT-El-Bernt-Eklund
Nyheter
7 juni, 2024

Norr Enby: En ny era för Bernt Eklund

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-certifierad_anlaggarfirma_brandlarm-1
Nyheter
28 maj, 2024

BT El är en certifierad anläggarfirma inom brandlarm

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...