År 1995 bestämde sig Peter “Knocke” Käll för att flytta in till centrala Stockholm – något som skulle ge honom chansen till en anställning på BT El. Efter snart 27 verksamma år på bolaget har han hunnit avverka många meriterande och omväxlande projekt – däribland arbetet på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

BT-EL-peter-knocke-kall-elfirma-elektriker-2

Redan i början av sin anställning fick Peter, även kallad “Knocke”, ta sig an omfattande projekt på BT El. Mellan år 1995 och 2000 befann han sig på Central operation och Torax som är två av de mest omfattande uppdrag han har arbetat på. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt och resan har minst sagt varit lärorik.

– Central operation och Torax är definitivt två uppdrag som jag minns mycket väl. Det var en väldigt rolig period i mitt arbetsliv. Vi hade även en hel del projekt på Ersta sjukhus under åren 1996-2001 – där vi la ner mycket tid, engagemang och after works. Jag fick chansen att lära känna många kollegor och sammanhållningen växte sig starkare för varje dag som gick, inleder Peter.

BT-EL-peter-knocke-kall-elfirma-elektriker-1

Nedmontering av Gamla Karolinska

Astrid Lindgrens barnsjukhus invigdes 1998 men efter satsningen på Nya Karolinska har man under de senaste åren påbörjat en nedmontering av det drygt 20 år gamla barnsjukhuset. Peter är en del av det dagliga arbetet med att montera ner elektronik i lokaler som ska rivas. Förändring och förnyelse är något som tilltalar honom.

– I två separata slussar arbetar vi med att montera ner gamla telefonledningar, elinstallationer och annan elektronik som inte längre är i drift. Det är kul att se hur snabbt utvecklingen har gått. “01-näten” som man monterade upp under 90-talet tas nu ner. Moderniseringen gör att jag lär mig något nytt varje dag och känner inspiration till mitt arbete. Det kan också medföra utmaningar men då får vi hjälpas åt och lära oss av varandra, fortsätter Peter.

BT-EL-peter-knocke-kall-elfirma-elektriker-3

Omväxlande arbetsplats

Utöver arbetet på Gamla Karolinska har Peters karriär kantats av både små och stora projekt. Variation i arbetet och sammanhållningen mellan kollegorna är det han uppskattar mest på arbetsplatsen.

– Jag har alltid tyckt att omväxling är det roligaste med mitt arbete. I början av min anställning jobbade jag framför allt på större projekt medan jag idag har valt att arbeta på lite mindre. Det finns alltid för- och nackdelar med allt men variationen är det viktigaste för mig, avslutar Peter.

Linje

Relaterade nyheter

Norr-Enby-BT-El-Bernt-Eklund
Nyheter
7 juni, 2024

Norr Enby: En ny era för Bernt Eklund

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-certifierad_anlaggarfirma_brandlarm-1
Nyheter
28 maj, 2024

BT El är en certifierad anläggarfirma inom brandlarm

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...