Låt oss presentera Lars Jansson, en veteran i branschen och en av våra trogna medarbetare. Han inledde sin karriär i branschen 1976 och började hos oss 2005. Han har medverkat i många olika projekt genom åren, allt ifrån värmekraftverk och industri till hyreshus och sjukhus. Numera fokuserar han på bussväderskydd vid busskurer, ett arbete vi utför i Stockholm på uppdrag av SL.

1-BT-El-installation-Lars-Jansson-5-VALD-1

Det dagliga arbetet innefattar tillsyn, skötsel och underhåll av elserviser och elanslutningar i väderskydden. Ett arbete han utför med engagemang och största noggrannhet.

– Min roll innebär att jag kollar bussväderskydden genom att mäta skåpen och ordna nya elserviser när det behövs. Och när det behövs hjälper jag till på andra projekt. Det är ett väldigt socialt jobb och det gillar jag, inleder Lars.

Specialistområden inom el

Lars har som sagt lång erfarenhet som elektriker och han berättar om branschens utveckling och hur det har format hans nuvarande arbete.

– Förut gick bussväderskydden över gatubelysningen men nu har de en egen värdemätare. Det ger en elräkning på hur mycket som har gått åt i ström. Tekniken har gått framåt på alla sätt genom åren. Idag är det mer specialistområden kring appar, programmering och så vidare som gör att det är utmanande att kunna allt. Jag trivs i min roll där jag har specialiserat mig på busskurer, avslutar Lars.

Lars, nämn ett härligt minne från din tid här!

– Jag uppskattar våra gemensamma aktiviteter, det är väldigt generöst av företaget. Vi fick till exempel åka enduro på en träff och det var lite nervöst men väldigt roligt. Det var en avslappnande och bra dag!

Linje

Relaterade nyheter

221025-BT-El-Tim-Lundqvist
Medarbetare
Nyheter
30 december, 2022

“Det känns som att komma hem igen!”

helena
Tim Lundqvist inledde sin karriär som elektriker och arbetade på varierande projekt under 10 år. Däref...
221025-BT-El-elektriker_78-Thomas-Syren-webben
Medarbetare
Nyheter
7 november, 2022

Möt vår specialist på brandlarm – Thomas!

helena
Thomas Syrén anslöt sig till oss på BT El strax efter midsommar. Det är en anställning som varat i någ...