Sedan 2019 har BT El arbetat med ett omfattande projekt i SL:s lokaler i Täby, där Arriva huserar. Under de första två åren innefattade projektet byte av LED-armaturer inne i lokalerna, en betydelsefull insats ur flera miljömässiga aspekter. Under 2021 har arbetet förflyttats till utsidan av byggnaden – där kvalitativ utomhusbelysning installeras.

BT-EL-taby-bussdepa-elfirma-elektriker-3

Energieffektiva LED-armaturer 

Under våren har Fabian Lundh och Tomas Forsberg befunnit sig på plats för att arbeta med utomhusbelysningen på stolpar och master. De nya LED-armaturerna som installeras är betydligt mer energieffektiva, samtidigt som det enbart krävs fem armaturer per mast för att lysa upp området. Tidigare behövdes åtta stycken för likvärdig effekt och bara med den minskningen görs en fin insats för miljön. 

– När projektet är avslutat förväntas belysningen spara upp till 90 procent energi jämfört med tidigare. Den minskade energiförbrukningen är en central del i det hela, men kvalitativ belysning är minst lika viktig för säkerheten. Det sker många olyckor till följd av dåligt ljus och det känns riktigt bra att även kunna bidra till ökad trygghet!, inleder Fabian Lundh, elektriker på BT El. 

BT-EL-taby-bussdepa-elfirma-elektriker-4

Miljövänliga och säkra fiberlösningar 

Vid installationen av de nya armaturerna genomför montörerna på BT El även förarbetet som krävs för att en annan firma ska kunna lägga fiberkablar i ett senare skede. Likaså det en miljövänlig lösning som dessutom förbättrar säkerheten för framtidens digitala tjänster. 

– Det är ett otroligt spännande projekt att arbeta på! Under mina 41 år som elektriker har elen utvecklats mycket och fibernätverk var exempelvis inget man pratade om i början av min karriär. Nu är det en del av mitt dagliga arbete. Det är både utmanande och roligt att få hänga med under tiden som branschen förändras, avslutar Tomas.

Linje

Relaterade nyheter

Norr-Enby-BT-El-Bernt-Eklund
Nyheter
7 juni, 2024

Norr Enby: En ny era för Bernt Eklund

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-certifierad_anlaggarfirma_brandlarm-1
Nyheter
28 maj, 2024

BT El är en certifierad anläggarfirma inom brandlarm

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...