Mattias Gregestam kom i kontakt med BT El i mitten av 90-talet tack vare hans bror som arbetade där och den familjära känslan är även det som har fått honom att stanna kvar. Efter 26 år inom bolaget tog Mattias steget från montör till arbetsledare hösten 2020!

BT-El-Mattias-Gregestam-elektriker-elfirma

Branscherfaren montör  

Mattias har trivts i rollen som montör sedan start och beskriver att hans långa branscherfarenhet är till stor fördel när han nu har avancerat till arbetsledare. 

– Att jag har utövat yrket så pass länge har bidragit till mycket kompetens som jag kan plocka fram i mitt dagliga arbete. Framför allt kunskap kring hur byggen fungerar på plats, hur jag ska räkna på projekt och hur branschen ser ut, inleder Mattias. 

Nya utmaningar 

Utvecklingen medför självklart även nya utmaningar som Mattias ser positivt på. Teamet erbjuder bra stöttning för att de tillsammans ska kunna hitta system och rutiner som fungerar. Det är ännu ett led i företagets goda sammanhållning och gemenskap. 

– I början kändes det betryggande att ha företagets stöttning i ryggen. Det var nästan som att bli lärling igen då det var väldigt mycket nytt att ta in – men det var otroligt spännande och uppfriskande, berättar Mattias. 

Han har bland annat projektlett det betydelsefulla arbetet vid Kista busstorg, som syftar till att skapa trygghet för resenärer genom expansion av ljuskällor. Området blir lätt utsatt när det inte finns tillräckligt med armaturer och det vill BT El ändra på genom att expandera belysningen. Projektet blev färdigställt julen 2020 med ett lyckat resultat.

Familjär stämning 

En stor skillnad i Mattias vardag är att det blir mindre fysiskt arbete och större variation mellan kontorsuppgifter och arbete ute på fältet. Företaget består av ett gäng där flera av arbetsledarna driver olika projekt på fältet och trots att de inte ses dagligen är stämningen alltid lika bra när de sammanstrålar.  

– Det jag uppskattar mest är att vi har roligt tillsammans. När vi sammansluter på våra frukostmöten har vi alltid nära till skratt. Vi är så pass nära att det känns som att jag får umgås med min familj – oavsett om jag är på arbetet eller hemma, avslutar Mattias. 

Linje

Relaterade nyheter

BT-El-Johan-Eklund_1-webben
Medarbetare
Nyheter
10 april, 2024

Möt Johan Eklund, vår specialist på säkerhet och brandlarm!

helena
Vi på BT El stärker teamet med Johan Eklund som en del i utvecklingen av vår nya säkerhet- och brandla...
bt-el-brandlarmstekniker-lediga-jobb-2
Medarbetare
Nyheter
3 april, 2024

Vi söker brandlarmstekniker!

helena
Vi söker en erfaren och engagerad brandlarmstekniker som vill vara en del av vårt team och bidra till...